fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

IAG ziet reizigersaantal naar Latijns-Amerika significant stijgen

De International Airlines Group (IAG) ziet in maart het aantal reizigers dat naar Latijns-Amerika vliegt significant stijgen, zo blijkt uit de maandcijfers van het luchtvaartconcern.

Stijging

Het aantal reizigers dat naar Latijns-Amerika en de Caraïben vloog is, in tegenstelling tot maart vorig jaar, met 15,6 procent gestegen naar 497.000 passagiers. Het aantal reizigers op routes naar Afrika, het Midden-Oosten en Azië daalde met 0,6 procent naar 528.000 passagiers.

Passagiers

In totaal vervoerden de IAG-maatschappijen Aer Lingus, British Airways (BA), Iberia, Level en Vueling 9,16 miljoen mensen. Een stijging van 5,7 procent in vergelijking met maart vorig jaar. BA vervoerde daarvan 3,89 miljoen mensen, Vueling 2,47 miljoen en Iberia 1,81 miljoen. Aer Lingus was goed voor 880.000 vervoerde reizigers en Level sluit het hek met 103.000, een stijging van bijna 348 procent ten opzichte van vorig jaar. Alle ander maatschappijen zagen ook een stijging tussen de 3,4 en 8,6 procent.

Capaciteit

Kijkende naar alle airlines steeg de capaciteit in z’n geheel met 4,4 procent en de vraag naar vluchten met 5,1 procent. Het gevolg daarvan is dat in maart de vliegtuigen van IAG 0,6 procentpunt voller zaten dan vorig jaar; namelijk voor 83,7 procent.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button