AirlinesEditors choiceFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsRoutesSchiphol AirportVliegvelden

Level vliegt voor het eerst vanaf Schiphol

De Spaanse luchtvaartmaatschappij Level vliegt vandaag voor het eerst vanaf haar nieuwe basis op Schiphol.

Eerste

De eerste vlucht vertok vanochtend om half 8 vanaf Schiphol; het toestel ging naar Rome. Zaterdag werd nog een tweede vlucht uitgevoerd, die naar Wenen. De maatschappij vliegt met een zuinige A321neo. De routes worden overgenomen van zustermaatschappij Vueling.

Tweede

Schiphol wordt de tweede Europese basis voor Level voor kortere vluchten, naast Wenen. De maatschappij stationeert drie A321’s op de Amsterdamse luchthaven. De drie vliegtuigen, met elk 210 plaatsen in economy, zullen passagiers met ingang van 6 april, naar Rome en Wenen vliegen. Een dag later volgt de derde route, namelijk naar Londen.

Netwerk

In de komende maanden worden nog andere routes aan het netwerk toegevoegd, namelijk Barcelona, Lissabon, Milaan Malpensa en Fuerteventura. Level heeft long-haul bases op Barcelona en Parijs Orly.

Schiphol

Krassimir Tanev, de algemeen directeur van Level zegt: “Amsterdam is een van de belangrijkste hubs in Europa. Een basis op Amsterdam Airport Schiphol bleek de beste optie voor onze uitbreidingsplannen. Dit zal de positie van Level in Europa versterken en hierbij bouwen we voort op de succesvolle opening van onze hub in Wenen vorig jaar. Wij bieden Nederlandse zaken- en vakantiereizigers betaalbare vluchten naar populaire Europese bestemmingen.”

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close