fbpx
Historische LuchtvaartLiefhebberMilitairNaast het nieuwsNL Nieuws

Oostwold Airshow beleeft 10e editie in juni

De Oostwold Airshow zal op 9 en 10 juni de tiende editie van het evenement beleven. Tijdens de airshow zijn er verschillende gevechtsvliegtuigen te zien, aldus de organisatie.

Warbirds

‘De Oostwold Airshow is de enige Airshow op het vaste land van Europa waar zoveel klassieke Warbirds bij elkaar gebracht worden. Mustangs, Spitfires, P-40 Warhawk’s en ook de zeldzame en zeer indrukwekkende Hawker Seafury en Thunderbolt komen in actie. Naast al dit propeller geweld zal nu ook het geluid van straalmoteren te horen zijn’, aldus de organisatie.

Hawker Hunter

Ook meldt de organisatie dat chef Piloot Jan Dam van de Dutch Hawker Hunter Foundation (D.H.H.F. ) uit Leeuwarden de Nederlandse Hawker Hunter ‘N-294’ met de karakteristieke fraaie vormen tijdens de show zal demonstreren. De Hunter F.6, G-KAXF, is in 1956 in het Engelse Coventry gebouwd en heeft jaren in dienst van de Engels Royal Air Force gevlogen.

Jubileumeditie

Om de jubileumeditie een feestelijk tintje te geven wordt er in het re-enactmentdorp een show vol muziek uit de jaren ’40 en ’50 gegeven.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button