fbpx
AirlinesNieuwsVliegvelden

Turkish voert eerste lijnvlucht uit vanaf nieuwe basis

De eerste vlucht van Turkish Airlines vanaf de nieuwe thuisbasis Istanbul Airport was naar de hoofdstad Ankara, net als 86 jaar geleden. Vrijdag op zaterdag vertrok de laatste vlucht van Ataturk airport.

Ankara

De allereerste vlucht van Turkish Airlines vertrok 86 jaar gelden ook naar Ankara. Vanaf de nieuwe luchthaven herhaalde Turkish die geschiedenis. TC-JSY vertrok om 14.00 vanaf Istanbul Airport naar Ankara Esenboga Airport met 172 passagiers en 8 cabine personeelsleden.

Laatste vlucht

De laatste passagiersvlucht die van Turkish Airlines vanaf Ataturk airport vertrok was die naar Singapore. Daarna werden zowel Ataturk als Istanbul Airport gesloten van 02:00 uur tot 14:00 uur. Dit gaf de maatschappij de tijd om te verhuizen van het ene naar het andere vliegveld.

©Turkish Airlines

‘Grote verhuizing’

Deze ‘Grote Verhuizing’, zoals Turkish het project megalomaan noemt, is een belangrijk moment in de geschiedenis van de Turkse luchtvaart. Turkish Airlines heeft de geleidelijke verhuizing die op 29 oktober vorig jaar begon met de officiële opening van Istanbul Airport, vrijwel afgerond. 

 Nieuwe thuishaven

De Turkish Airlines chairman zegt over deze eerste vlucht vanaf de nieuwe luchthaven: “We zijn in een nieuw tijdperk terecht gekomen waarin we vele nieuwe successen met Turkish Airlines gaan meemaken. Toch ben ik blij om te beginnen met wat nostalgie. Onze allereerste vlucht, 86 jaar geleden, vertrok ook naar Ankara. Vandaag openen we de deuren van onze nieuwe thuishaven en gaan we nieuwe avonturen tegemoet. We zijn enorm trots dat we met de Turkish Airlines familie alle hoeken van de wereld bereiken en onze nieuwe luchthaven biedt ons voor de toekomst ongekende nieuwe mogelijkheden.


Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button