fbpx
AirlinesEditors choiceNieuws

‘WOW oprichter wil met WOW 2.0 naar Schiphol’

Skuli Mogensen heeft een nieuw project: een airline. Hij zoekt investeerders die 40 miljoen dollar overmaken om het eerste half jaar te kunnen vliegen. Dat meldt de IJslandse krant Fréttablaðið.

Vijf

De presentatie die gemaakt is voor investeerders is in handen van de krant. Daarin staat te lezen dat Mogensen met vijf vliegtuigen wil beginnen, vier A321neo’s en één A320neo. Eind juni moet de eerste vlucht al zijn. In de zomer van 2020 moet de vloot gegroeid zijn naar zeven toestellen en weer een jaar later zijn er tien.

Bestemmingen

Als bestemmingen heeft de nieuwe maatschappij vooral Amsterdam, Parijs en Londen in het vizier. IJsland moet ook voor zijn nieuwe maatschappij een hub worden. Ook New York, Baltimore en Boston worden bestemmingen. Andere steden waar Mogensen heen wil zijn: Berlijn, Frankfurt, Barcelona, Kopenhagen en Dublin. Als zonbestemmingen heeft hij Tenerife en Alicante in de lijst staan.

WOW 2.0

Mogensen hoopt uit de boedel van WOW air onder andere het merk te kunnen kopen, zodat een WOW 2.0 ontstaat. De ex-ceo hoopt met enkele andere senior managers een 51 procent belang in WOW 2.0 te hebben. De andere aandeelhouders moeten voor de 40 miljoen zorgen.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button