fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

Aer Lingus ziet af van Airbus A350’s

De Ierse nationale luchtvaartmaatschappij Aer Lingus ziet af van een deel van de bestelde Airbus A350’s. Vier toestellen worden ondergebracht bij Iberia, een zustermaatschappij in de luchtvaartgroep IAG.

Order
Het betreft een order van negen A350-900’s. In eerste instantie bestelde de Ierse carrier zes vliegtuigen van het type, maar later werd dat aantal met drie uitgebreid, in ruil voor minder A330’s. Vanaf 2014 zouden de A350’s gefaseerd worden opgenomen in de vloot, maar Aer Lingus stelde de levering uit.

A330
Inmiddels is de maatschappij van gedachten veranderd. In de nieuwe vlootstrategie blijft de focus op de A330, het type dat nu ook de ruggengraat vormt van het long-haul netwerk. Hierdoor worden vier A350’s omgeruild voor extra A330-300’s. De maatschappij kiest dus niet voor de nieuwere A330neo.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button