fbpx
AirlinesNaast het nieuws

BA brouwt bier boven wolken

British Airways en de Schotse Craft Beer-brouwerij Brewdog hebben de handen ineen geslagen om een Trans-Atlantische IPA te creĆ«ren om de 100e verjaardag van de vliegmaatschappij te vieren. Het is de eerste keer ooit dat er bier gebrouwen is op bijna 13.000 meter hoogte. 

Met de hulp van enkele British Airways stewardessen zijn de oprichters van Brewdog,Ā Martin Dickie en James Watt, het brouwproces begonnen aan boord van een van de vluchten van deĀ Boeing 787 Dreamliners, terwijl deze met 223 kilometer per seconde over het noorden van Schotland vloog.

Blikjes van het op maat gemaakte bier, die de naam Speedbird 100 dragen, zijn exclusief aan boord verkrijgbaar voor klanten van British Airways en in een select aantalĀ lounges vanaf 1 mei. Het recept is speciaal voor in de lucht en houdt rekening met de vermindering van zowel smaak als geur op grote hoogtes.

Hamish McVey, de ‘Head of Brand and Marketing’ van British Airways, zegt: ā€œWe zijn super enthousiast over onze samenwerking met Brewdog, ook een Brits merk dat toegewijd is om het beste van Engeland aan de rest van de wereld te geven.

DeĀ nieuweĀ Club lounge van British Airways op het vliegveld van JFKĀ opent deze lente. Klanten kunnen daar al genieten van BrewDog’s populairste bieren, en nu ook van Speedbird 100.

Vanaf juli kunnen passagiers deĀ ā€˜making of Speedbird 100ā€™ zien via het entertainment systeem aan boord. British Airways zal een lijn uitbrengen van ‘100-jarig bestaan edities’ in samenwerking met Britse merken in dit belangrijke jaar. De vliegmaatschappij werkte al samen met de luxe Britse horlogemakers Bremont voor de lancering van een exclusief item, dat metaal bevat van een van de meest bekende en iconische vliegtuigen in de geschiedenis – Concorde.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button