fbpx
AirlinesNaast het nieuws

BA brouwt bier boven wolken

British Airways en de Schotse Craft Beer-brouwerij Brewdog hebben de handen ineen geslagen om een Trans-Atlantische IPA te creëren om de 100e verjaardag van de vliegmaatschappij te vieren. Het is de eerste keer ooit dat er bier gebrouwen is op bijna 13.000 meter hoogte. 

Met de hulp van enkele British Airways stewardessen zijn de oprichters van Brewdog, Martin Dickie en James Watt, het brouwproces begonnen aan boord van een van de vluchten van de Boeing 787 Dreamliners, terwijl deze met 223 kilometer per seconde over het noorden van Schotland vloog.

Blikjes van het op maat gemaakte bier, die de naam Speedbird 100 dragen, zijn exclusief aan boord verkrijgbaar voor klanten van British Airways en in een select aantal lounges vanaf 1 mei. Het recept is speciaal voor in de lucht en houdt rekening met de vermindering van zowel smaak als geur op grote hoogtes.

Hamish McVey, de ‘Head of Brand and Marketing’ van British Airways, zegt: “We zijn super enthousiast over onze samenwerking met Brewdog, ook een Brits merk dat toegewijd is om het beste van Engeland aan de rest van de wereld te geven.

De nieuwe Club lounge van British Airways op het vliegveld van JFK opent deze lente. Klanten kunnen daar al genieten van BrewDog’s populairste bieren, en nu ook van Speedbird 100.

Vanaf juli kunnen passagiers de ‘making of Speedbird 100’ zien via het entertainment systeem aan boord. British Airways zal een lijn uitbrengen van ‘100-jarig bestaan edities’ in samenwerking met Britse merken in dit belangrijke jaar. De vliegmaatschappij werkte al samen met de luxe Britse horlogemakers Bremont voor de lancering van een exclusief item, dat metaal bevat van een van de meest bekende en iconische vliegtuigen in de geschiedenis – Concorde.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button