fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Etihad wil met miljoenenlening vloot uitbreiden’

Etihad Airways is van plan een lening af te sluiten om te kunnen investeren in nieuwe vliegtuigen. De golfcarrier wil met een lening ter waarde van 600 miljoen dollar aanbetalingen doen voor nieuwe vliegtuigen. Dat meldt Bloomberg op basis van ingewijden.

Twee jaar
Volgens de bronnen is Etihad al in een vergevorderd stadium in het regelen van de lening. Er zijn gesprekken gevoerd met diverse banken, waarin een looptijd van twee jaar is genoemd.

Problemen
Etihad heeft de laatste jaren te maken met financiële problemen. Door eerdere mislukte investeringen in maatschappijen als airberlin en Alitalia focust het bedrijf zich nu vooral op het voorbestaan van de airline zelf. 

Orders
Wegens de verliezen, oplopend tot 4,8 miljard dollar, was het bedrijf genoodzaakt bestellingen aan te passen. Er worden zes Boeing 777-9’s geleverd in plaats van de oorspronkelijke order voor 25. Daarnaast komen er 20 in plaats van 42 Airbus A350-1000’s in de vloot.

De maatschappij wil niet reageren op het bericht.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button