fbpx
AirlinesEditors choiceFrequente reizigersKLMNieuwsRoutes en BestemmingenVliegvelden

KLM voor het eerst naar Istanbul New Airport

KLM heeft zaterdag haar eerste vlucht naar de nieuwe luchthaven van Istanboel uitgevoerd. Sinds vandaag ontvangt Istanbul Airport, ook bekend als ‘ISL’, buitenlandse maatschappijen. De verhuizing van Turkish Airlines is achter de rug.

Eerste keer
KL1613 landde vanmiddag rond 16:00 uur voor het eerst op ISL. AtlasGlobal kwam zondag met een grotere Airbus A330-200 vanuit de Turkse hoofdstad, en vertrok vervolgens als vlucht KK2248 weer richting de hub.

Laatste
Zaterdagochtend vertrok voor de laatste keer een passagiersvlucht van Turkish Airlines vanaf Atatürk Airport. Een Boeing 777-300ER vloog als vlucht TK54 richting Singapore. Daarmee kwam een einde aan de luchthaven als passagiershub en thuisbasis van de nationale carrier.

Verhuizing
In 45 uur heeft Turkish Airlines haar volledige operatie verhuisd naar het nieuwe onderkomen, dat de komende jaren volgens de plannen moet uitgroeien tot een van de belangrijkste luchthavens ter wereld. De maatschappij, die op Atatürk niet verder kon groeien, mikt op een grote expansie van netwerk en vloot. Hiermee moet de hub een belangrijke overstapplek worden voor intercontinentaal vliegverkeer, zo is de ambitie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button