737 MAXAirlinesNieuwsProfessionalVeiligheidVliegtuigtype & -bouwer

‘Chinees leasebedrijf stelt order voor 100 MAX-toestellen uit’

De China Aircraft Leasing Group (CALC)heeft haar order voor 100 Boeing 737 MAX-toestellen uitgesteld, zo meldt de South China Morning Post.

Uitstel

Het Chinese leasebedrijf heeft haar order voor 100 Boeing 737 MAX-vliegtuigen uitgesteld in navolging van de ongevallen met het toestel op vluchten van Lion Air en Ethiopian Airlines. Het bedrijf wil de bestelling pas weer oppakken als de veiligheid van het toestel gegarandeerd kan worden.

Bestelling

De China Aircraft Leasing Group is onderdeel van het door de Chinese overheid gerunde China Everbright Group. Het bedrijf plaatste in juni 2017 een bestelling voor 50 van de MAX-toestellen, breidde de bestelling in december met 25 toestellen uit en nam koopopties op nog eens 25 MAX’s. De 50 toestellen die CALC bestelde hadden toen een marktwaarde van 5,2 miljard euro.

Vloot

De vloot van CALC bestaat uit 133 vliegtuigen van zowel Airbus, Boeing en Comac. Er staan nog 232 toestellen in bestelling en tegen 2023 zou het bedrijf 365 vliegtuigen in hun vloot opgenomen willen hebben.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button