BagageEditors choiceInflightInnovatieNieuws

Digitale oplossing voor handbagagekrapte

Airbus is bezig met een systeem dat laat zien waar in de opbergvakken nog plek is voor rolkoffertjes. Aan de hand van gekleurde LEDs kunnen passagiers en cabin attendants makkelijk de lege plekken vinden. Dat meldt Skift na een interview met de ontwikkelaar van Airbus.

Kleur

Als er een rood licht brand is de bak helemaal vol. Bij groen licht is er plek voor een rolkoffer. Als er alleen nog een klein plekje is, zal een geel licht branden.

Centraal scherm

In de bakken bevinden zich sensoren die de ruimte meten. Ze geven niet alleen de kleur aan de LED’s, maar ook informatie op een centraal scherm dat bij de deur hangt. Ook wordt de data opgeslagen zodat maatschappijen kunnen voorspellen op welke vluchten een tekort zal ontstaan.

Test

Airbus test het systeem binnenkort op een A350. Vanaf 2021 zou het beschikbaar moeten zijn voor maatschappijen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close