fbpx
General aviationIncidentenNieuwsNL NieuwsProfessional

Eenmotorig vliegtuig neergestort in Hilversum | Update

Een éénmotorig vliegtuig is neergestort nabij het vliegveld van Hilversum, zo meldt de Brandweer Gooi- en Vechtstreek via Twitter.

Bevrijd

De brandweer geeft via Twitter een update waarin gemeld wordt dat de beide inzittenden bevrijd zijn uit het vliegtuig.

Inzittenden

Volgens de brandweer bevinden zich twee inzittenden in het vliegtuig. Het toestel, vermoedelijk een TL Ultralight TL-3000 Sirius, hangt ‘op ongeveer 10 meter in de kruin van een boom het het terrein van de Korporaal van Oudheusdenkazerne’, aldus de brandweer. De inzittenden zijn goed aanspreekbaar.

Lekkage

Ook meldt de brandweer dat er een lekkage van brandstof is, maar dat het toestel niet in brand staat. De brandweer gaat het toestel proberen te zekeren en daarna de inzittenden te bevrijden.

Onderzoeksraad

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) meldt via Twitter dat er mensen onderweg naar Hilversum zijn voor een verkennend onderzoek naar het ongeval.

Bose Aviation - eindejaars aanbieding!

Ontvang een gratis Bose Frames Alto of Rondo audiozonnebril bij aankoop van een Bose Aviation Headset tussen 30 november 2020 en 9 januari 2021. Zowel de verbeterde ProFlight Series 2 als de A20 Aviation Headset zijn het resultaat van decennia aan onderzoek en ontwikkeling. Beide zijn EASA E/TSO gecertificeerd en beide zijn voorzien van geavanceerde noise cancelling-technologie. Ga naar de aanbieding [sponsored].

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button