fbpx
AirlinesEditors choiceKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

KLM vervoert minder passagiers in maart

In de maand maart vervoerde KLM minder passagiers dan in dezelfde maand het jaar daarvoor, zo blijkt uit de maandcijfers van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

Maart

Afgelopen maand vervoerde KLM 2,76 miljoen passagiers, een daling van 1,2 procent ten opzichte van maart vorig jaar. ‘Bij een lager vervoer van 2,4 procent in passagierskilometers en een lagere capaciteit stoelkilometers van 0,8 procent, daalde de bezettingsgraad met 1,5 procentpunt’, aldus KLM. De KLM-toestellen waren in maart voor 87,6 procent gevuld met reizigers.

Kwartaal

In het eerste kwartaal van dit jaar ziet KLM een geringe stijging van 0,4 procent in het aantal vervoerde passagiers. Dat waren er 7,73 miljoen tegenover 7,70 in de eerste drie maanden van vorig jaar. De capaciteit daalde met 0,3 procent, en ook het aantal passagierskilometers daalde met 1 procent. Daardoor zaten de KLM-vliegtuigen voor 87,6 procent vol, een daling van 0,6 procentpunt.

Long haul

Op de long haul-routes zag KLM in maart een daling van 3,1 procent in het aantal vervoerde passagiers en vloog 905.000 reizigers naar hun bestemming, tegenover 935.000 vorig jaar. Op de korte- en middellangeafstandsroutes bedroeg die daling 0,2 procent en kwam het aantal vervoerde passagiers uit op 1,85 miljoen.

Elbers

KLM-topman Pieter Elbers zegt over de maand- en kwartaalcijfers: “Mede dankzij de daling in de maand maart, liet het eerste kwartaal in totaal een lichte daling van de KLM vervoerscijfers zien. Het resultaat over het eerste kwartaal is een combinatie van capaciteitsbeperkingen op Schiphol en slechte weersomstandigheden. Om het KLM netwerk te blijven ontwikkelen zullen we blijven inzetten op gematigde en gecontroleerde groei, in balans met de leefomgeving.”

Transavia

Moederbedrijf Air France-KLM vervoerde over de hele linie 3 procent meer passagiers in de eerste drie maanden van het jaar. Het totaal aantal passagiers kwam uit op 22,7 miljoen voor Air France, KLM en Transavia versus 22 miljoen een jaar eerder. Transavia, zowel de activiteiten in Frankrijk als Nederland, groeide met 7,4 procent.

Air France


Air France noteerde over het eerste kwartaal een passagierstoename 3,7 procent. De procentuele groei was exact gelijk op long haul en short- en medium haul. Bij KLM was het een ander verhaal. De marginale groei over de eerste drie maanden met 0,4 procent meer passagiers kwam tot stand door een krimp met 1,9 procent op de lange afstand en een groei van 1,7 procent op de korte- en middellange afstand.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button