fbpx
Naast het nieuwsNL NieuwsProfessionalRuimtevaart

Na KLM en Schiphol mag ook NLR zich Koninklijk noemen

Het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) bestaat 100 jaar. Na KLM en Schiphol mag NLR zich ook Koninklijk noemen. Ter ere van het jubileum is door koning Willem-Alexander het Koninklijk predicaat toegekend, zo meldt het NLR.

100 jaar

Waar KLM altijd al Koninklijk is geweest heeft NLR vandaag het Koninklijk predicaat gekregen. KLM ontving overigens in december 2012 een verlenging en mag het predicaat voor de komende 25 jaar blijven dragen. Schiphol heeft in september 2016 het Koninklijke predicaat ontvangen, ook ter ere van het 100-jarig bestaan.

Trots

Michel Peters, algemeen directeur NLR: “we zijn er heel trots op dat wij voortaan het predicaat Koninklijk mogen voeren. Het is een bekroning op het werk van onze medewerkers. Hun kennis en kunde is en blijft de drijvende kracht achter baanbrekende innovaties. Het predicaat is een stimulans voor de toekomst en sterkt NLR en onze medewerkers in onze ambitie om lucht- en ruimtevaart blijvend duurzamer te maken. Dit is een enorme uitdaging en vraagt om een nog hogere snelheid van innoveren en intensieve samenwerking.’

Duurzaam

‘De stip aan de horizon is emissieloos vliegen in 2070. Wij zijn vastbesloten om samen met de sector daarin onze bijdrage te leveren. Dit zal niet alleen meer op de evolutionaire manier gaan maar vraagt een revolutionaire aanpak waarvoor NLR outside-the-box oplossingen moeten vinden. En dat is precies wat wij gaan doen’, aldus Peters.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button