fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Omwonenden nemen kijkje in de keuken van Schiphol | Foto’s

Omwonenden van de Amsterdamse luchthaven kregen afgelopen weekend een kijkje in de keuken van Schiphol tijdens de burendagen, zo meldt Schiphol.

Burendag

Afgelopen weekend kregen 2000 omwonenden, waarvan 850 kinderen, uitleg op Schiphol van de ‘brandweer, sneeuwvloot, ambulancedienst, vogelwachters en marshallers (iemand die met handgebaren een vliegtuig naar zijn plek loodst). Medewerkers van Heijmans en Schiphol vertelden over het baanonderhoud van de Zwanenburgbaan’, aldus Schiphol.

Burgendag 2019 ©Schiphol
Burendag 2019 ©Schiphol
Burendag 2019 ©Schiphol

Baanonderhoud

De Zwanenburgbaan op Schiphol ondergaat van 11 maart tot 21 april groot onderhoud. Up liep een ochtend mee over de baan om een kijkje te nemen bij de werkzaamheden. Tijdens het groot onderhoud aan de Zwanenburgbaan vernieuwt Schiphol het asfalt, markeringen, verlichting en bekabeling. Waar mogelijk wordt baanverlichting vervangen door duurzame LED-verlichting.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button