fbpx
AirlinesEditors choiceNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol AirportVeiligheid

Purser met te veel alcohol in bloed opgepakt op Schiphol

Een purser is door de luchtvaartpolitie op maandag 8 april in de ochtend opgepakt op Schiphol. De purser in kwestie had te veel alcohol in zijn bloed, zo meldt de politie.

Promille

De ’26-jarige purser van een buitenlandse luchtvaartmaatschappij’ werd op maandagochtend aan boord van het vertrekkende toestel opgepakt door de luchtvaartpolitie omdat hij teveel alcohol had genuttigd. Na een ademanalyse bleek dat de man 0,6 promille alcohol in zijn bloed had, terwijl ‘een maximum van 0,2 promille is toegestaan voor vliegtuigpersoneel’, aldus de politie. In de tien uur voorafgaand aan een vlucht mag door vliegtuigpersoneel geen alcohol worden genuttigd.

Vertrokken

De overige bemanningsleden bleken alcoholvrij te zijn. De vlucht vertrok zonder de purser naar de eindbestemming. De man in kwestie betaalde de hem opgelegde boete van 1000 euro.

Eerder

De luchtvaartpolitie voert vaker alcoholcontroles uit onder het vliegtuigpersoneel. Enkele jaren geleden werden er een grote controle gehouden en toen werden op Schiphol een co-piloot en purser van een buitenlandse maatschappij aangehouden met respectievelijk 0,7 en 0,8 promille. Vorig jaar werd een KLM-piloot in Oslo opgepakt met een teveel aan alcohol in zijn bloed.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button