fbpx
737 MAXAirlinesBestellingenEditors choiceNieuwsProfessional

‘Ryanair schrapt routes door leveringsstop Boeing 737 MAX’

Ryanair schrapt vluchten binnen het Verenigd Koninkrijk, mede als gevolg van de leveringsstop van de Boeing 737 MAX. Dat schrijft de Britse krant The Independent.

Leveringen

Ryanair heeft 135 MAX 200-toestellen besteld, met een optie op nog eens 75 stuks. De Ierse maatschappij wilde eerder niets zeggen over wat de gevolgen zijn van het opschorten van de leveringen door Boeing.

Schrappen

Sinds de crash met de MAX van Ethiopian Airlines, worden wereldwijd de vliegtuigen wereldwijd aan de grond gehouden en zijn leveringen tot nader orde opgeschort. Ryanair zou deze maand haar eerste Boeing 737 MAX ontvangen. De maatschappij zou zich nu genoodzaakt zien om routes te schrappen. Waaronder die van Belfast en Edinburgh naar Londen Stansted. 

EasyJet

Deze routes zijn volgens The Indepent sowieso minder interessant voor Ryanair omdat ze ook bediend worden door concurrent easyJet. Maar de krant legt ook de link met de 737 MAX omdat de eerste daarvan gestationeerd zou worden op Stansted. De eerste vlucht daarmee zou gepland staan op 14 mei. Ryanair zal iets moeten doen om het niet (tijdig) ontvangen van de nieuwe toestellen op te vangen.

O’Leary

De maatschappij kan toestellen langer in de vloot houden, extra capaciteit inhuren, routes schrappen of een combinatie van deze opties. Dit jaar zou Ryanair veertig toestellen van het type MAX ontvangen. Een vliegtuig waar Ryanair-topman O’Leary een grote toekomst voor zag weggelegd bij zijn maatschappij. 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button