fbpx
Eindhoven AirportNieuwsNL NieuwsProfessional

Vluchten Eindhoven Airport vertraagd door dichte mist

Eindhoven Airport kampt op maandagochtend met dichte mist, hierdoor zijn er verschillende vluchten vertraagd of omgeleid, zo meldt de luchthaven op Twitter.

Mist

Eindhoven Airport heeft last van dichte mist. Het KNMI heeft tot 09:00 uur vanmorgen code geel afgegeven. Volgens het vluchtrooster van het Brabantse vliegveld zijn er verschillende vluchten omgeleid naar Maastricht en Weeze en zijn andere vluchten verschoven naar een later tijdstip. Volgens Omroep Brabant zijn er acht vluchten niet vertrokken.
De Eindhovense luchthaven was niet bereikbaar voor toelichting, maar volgens Omroep Brabant zijn zo’n 2.200 passagiers getroffen door de mist.

Passagiers

Vorig jaar groeide het aantal passagiers dat gebruik maakte van Eindhoven Airport met 9 procent naar 6,2 miljoen mensen. Ook zaten de vliegtuigen die vanuit Eindhoven vertrokken in 2018 voller dan het jaar daarvoor en steeg het aantal passagiers van 155 naar 160,2 personen per vliegtuig. Het aantal vliegbewegingen groeide afgelopen jaar met 6 procent naar 38.642 bewegingen ten opzichte van het jaar daarvoor toen het 36.470 bewegingen betrof. 

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button