fbpx
Eindhoven AirportNieuwsNL NieuwsProfessional

Vluchten Eindhoven Airport vertraagd door dichte mist

Eindhoven Airport kampt op maandagochtend met dichte mist, hierdoor zijn er verschillende vluchten vertraagd of omgeleid, zo meldt de luchthaven op Twitter.

Mist

Eindhoven Airport heeft last van dichte mist. Het KNMI heeft tot 09:00 uur vanmorgen code geel afgegeven. Volgens het vluchtrooster van het Brabantse vliegveld zijn er verschillende vluchten omgeleid naar Maastricht en Weeze en zijn andere vluchten verschoven naar een later tijdstip. Volgens Omroep Brabant zijn er acht vluchten niet vertrokken.
De Eindhovense luchthaven was niet bereikbaar voor toelichting, maar volgens Omroep Brabant zijn zo’n 2.200 passagiers getroffen door de mist.

Passagiers

Vorig jaar groeide het aantal passagiers dat gebruik maakte van Eindhoven Airport met 9 procent naar 6,2 miljoen mensen. Ook zaten de vliegtuigen die vanuit Eindhoven vertrokken in 2018 voller dan het jaar daarvoor en steeg het aantal passagiers van 155 naar 160,2 personen per vliegtuig. Het aantal vliegbewegingen groeide afgelopen jaar met 6 procent naar 38.642 bewegingen ten opzichte van het jaar daarvoor toen het 36.470 bewegingen betrof. 

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button