fbpx
AirlinesEindhoven AirportNieuwsNL NieuwsProfessional

ACM: Klachten Ryanair tarieven Eindhoven Airport ongegrond

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft gekeken naar klachten die Ryanair had neergelegd over de tarieven op Eindhoven Airport. De ACM meldt nu dat het die klachten ongegrond acht.

Tarieven

De ACM meldt: ‘sinds 1 mei 2018 geldt voor Eindhoven Airport de verplichting om jaarlijks tarieven en voorwaarden vast te stellen volgens de procedure in de Wet luchtvaart. Op 30 oktober 2018 heeft Eindhoven Airport voor het eerst tarieven en voorwaarden vastgesteld die in werking zijn getreden per 1 april 2019. Gebruikers van de luchthaven, waaronder luchtvaartmaatschappijen, hebben de mogelijkheid om over deze tarieven en voorwaarden klachten in te dienen bij de ACM.’ Van die mogelijkheid heeft Ryanair gebruik gemaakt.

Klachten

‘Volgens Ryanair heeft Eindhoven Airport niet alle informatie verstrekt waartoe zij verplicht was. Bovendien zou Eindhoven Airport onvoldoende hebben gereageerd op haar brieven en zienswijze in de consultatieprocedure. Tot slot stelt Ryanair dat de kortingsregeling op het passagierstarief op basis van de bezettingsgraad van een vliegtuig discriminerend is’, aldus de ACM.

Ongegrond

De ACM oordeelt dat de klachten van Ryanair over de tarieven en voorwaarden van Eindhoven Airport ongegrond zijn en heeft geen overtreding van de regels door Eindhoven Airport gevonden.

Schiphol

In augustus van vorig jaar oordeelde de ACM over dezelfde soort klachten van Ryanair, maar dan met betrekking tot Schiphol. Ook in die zaak oordeelde de ACM dat Ryanair het aan het verkeerde eind had, net zoals easyJet eerder dat jaar.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button