fbpx
CargoEditors choiceNieuwsProfessionalVliegtuigen

Airbus voegt extra BelugaXL aan geplande vloot toe

Airbus voegt een extra BelugaXL-vrachtvliegtuig aan de geplande vloot van vijf toestellen toe. Het zesde vliegtuig moet het ‘interne transportnetwerk klaarmaken voor de toekomst’, aldus de Europese vliegtuigbouwer.

Zesde

Met de toevoeging van de zesde BelugaXL wil Airbus zich verzekeren van een goed intern logistiek netwerk. De flink aangepaste A330’s kunnen grote vliegtuigonderdelen vervoeren, zoals de vleugels van een A350. Betrand George, hoofd van het BelugaXL-programma bij Airbus, zegt: ‘dit extra vliegtuig is essentieel voor ons transportnetwerk als er in de toekomst ooit een toestel aan de grond komt te staan.’

vracht

Het toestel is een aangepaste versie van het A330-200 vrachtvliegtuig. Airbus maakt zes versies van dit type om complete onderdelen van vliegtuigen te vervoeren tussen verschillende fabrieken. De tests met de BelugaXL begonnen op 19 juli 2018 in Toulouse. Rond het einde van dit jaar moet het toestel klaar zijn voor regulier gebruik. In de jaren daarop zal elk jaar een XL-variant worden gebouwd. Begin januari 2018 rolde de eerste Beluga XL uit de fabriekshal. Het toestel is zes meter langer dan de A330-200 en kan zes ton meer vracht verplaatsen.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button