fbpx
737 MAXFinancieelNieuwsProfessional

Boeing verliest 26 miljard aan marktwaarde sinds vliegverbod

Boeing heeft sinds het vliegverbod voor de 737 MAX zo’n 26 miljard dollar aan marktwaarde verloren. Dat heeft persbureau Reuters becijferd.

Productie

Aan het begin van de week leverde het aandeel Boeing weer flink in, nadat de Amerikaanse vliegtuigbouwer vlak voor het weekend bekendmaakte de productie van het gewraakte toestel met bijna 20 procent terug te schroeven.

Airlines

De perikelen rond de Boeing 737 MAX raken ook toeleveranciers en de gebruikers; de airlines. Southwest Airlines maakte bekend het toestel nu tot 7 juni uit het schema te halen. Een week langer dan de maatschappij eerder al deed. Ook American Airlines gaat er inmiddels van uit dat de MAX in ieder geval tot en met de eerste week van juni niet ingezet kan worden.

Leveringen

Na de crash van het MAX-toestel van Ethiopian Airlines op 10 maart, volgde al snel een wereldwijd vliegverbod. Boeing besloot vervolgens de leveringen van het vliegtuig stop te zetten. Vrijdag maakte het bedrijf bekend dat de productie met ingang van medio april omlaag gaat van 52 naar 42 per maand. 

Toeleveranciers 

Als direct gevolg daarvan verliezen ook de toeleveranciers nu waarde op de beurs. De Amerikaanse beursindex wordt met name door het koersverlies van Boeing ook mee omlaag getrokken. 

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button