fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

Etihad verruilt A330’s voor 787-9’s op internationale routes

Komende zomer vervangt Etihad op drie intercontinentale routes de Airbus A330 voor een Boeing 787-9 Dreamliner, zo meldt de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten.

Milaan

De enige Europese route waar Etihad de A330’s vervangt voor Dreamliners is die tussen Abu Dhabi en Milaan. Met ingang van 1 september van dit jaar wordt de dagelijkse vlucht tussen beide steden met een 787-9 uitgevoerd. De twee andere routes waar de Dreamliner op wordt gezet zijn die naar Johannesburg en Lagos.

787-9

Naar Johannesburg en Lagos wordt de 787-9 respectievelijk vanaf 1 en 2 augustus ingezet. De Dreamliner biedt ruimte aan 299 passagiers, waarvan er 28 in businessclass kunnen plaatsnemen en 271 in economy.

Verlies

De maatschappij uit Abu Dhabi is al jaren verliesgevend, en wil nu met een miljoenenlening de vloot uitbreiden. Op dit moment telt de vloot 113 vliegtuigen. De komende jaren ontvangt Etihad nog vijf A350-1000’s, 26 A321neo’s en zes Boeing 777-9’s. De gemiddelde vloot leeftijd van Etihad is met 5,7 jaar een van de laagste ter wereld.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button