fbpx
Business JetsNieuwsOpmerkelijkProfessional

Gulfstream G650ER breekt snelheidsrecord

De Gulfstream G650ER heeft het snelheidsrecord voor business jets verbroken. De ‘ultra long-range businessjet’ deed dat op de vlucht tussen Singapore en Tuscon in Amerika, zo meldt de vliegtuigbouwer.

Record

De G650ER verbrak het vorige snelheidsrecord, behaald door een Bombardier 7500, met 44 minuten. De business jet van Gulfstream vloog tussen Singapore en de Amerikaanse stad Tuscon in de staat Arizona in 15 uur en 23 minuten. In die tijdspanne vloot het toestel met een gemiddelde snelheid van 960 kilometer per uur over een afstand van 15.518 kilometer. Niet alleen was de G650ER 44 minuten sneller dan de Bombardier, ook vloog de business jet 417 kilometer verder.

Gelijke

‘De G650ER heeft geen gelijke als het gaat om de ongelooflijke combinatie van snelheid en bereik’, aldus Mark Burns, president van Gulfstream Aerospace. ‘Wereldwijd kun je gewoon niet verder gaan, en dit record bewijst datt. Met 350 vliegtuigen in dienst bewijzen de G650 en de G650ER dag in dag uit dat het vliegtuigen zijn die de standaard hebben gesteld en blijven behouden. Simpel gezegd, alle anderen volgen.’

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button