fbpx
IncidentenLiefhebberMilitairNieuws

Japanse F-35 vermist boven zee

Een F-35 van de Japanse luchtmacht is boven de Stille Oceaan van de radar verdwenen tijdens een oefenvlucht. Dit meldt onder meer de Japanse krant Japan Times.

Vermist

Dinsdagavond (Japanse tijd) raakte het toestel vermist, toen het op ongeveer 135 kilometer ten oosten van de thuisbasis Misawa een nachtvlucht maakte, samen met drie andere F-35’s. De Japanse defensie is met vliegtuigen, helikopters en schepen een zoekactie gestart. Op het moment van schrijven is het toestel nog niet gelokaliseerd.

Neergestort

Hoogstwaarschijnlijk is het vliegtuig in zee neergestort. Als dat inderdaad het geval is, is het de tweede crash van een F-35. Eind september 2018 stortte een F-35B neer van het Amerikaanse Marine Corps. Daarna werden wereldwijd alle F-35’s tijdelijk aan de grond gehouden en werden de brandstofleidingen extra gecontroleerd. De Japanse luchtmacht heeft voorlopig alle vliegoperaties met de F-35 opgeschort.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button