fbpx
737 MAXNieuwsProfessionalVliegtuigen

Aandeelhouders klagen Boeing aan om MAX

Aandeelhouders van Boeing hebben de Amerikaanse vliegtuigbouwer aangeklaagd omdat zij ‘winstgevendheid en groei boven veiligheid en eerlijkheid hebben gesteld’, zo stellen de aanklagers.

Veiligheid

De aandeelhouders klagen de vliegtuigfabrikant aan omdat Boeing volgens hen de echte omvang van de veiligheidsproblemen van de Boeing 737 MAX verborgen hield. Daarnaast claimen de aandeelhouders dat winstgevendheid en groei van het bedrijf boven veiligheid en eerlijkheid gesteld zijn.

Rechtszaak

Het is niet de eerste rechtszaak voor Boeing met betrekking tot de 737 MAX. Nabestaanden van de co-piloot en andere overledenen van de gecrashte Lion Air-vlucht hebben de fabrikant aangeklaagd omdat zij Boeing verantwoordelijk houden voor de dood van de inzittenden. Ook nabestaanden van de Ethiopian Airlines-crash hebben Boeing aangeklaagd.

Marktwaarde

Boeing heeft sinds het vliegverbod, dat na de Ethiopian-crash door wereldwijde luchtvaartautoriteiten is ingesteld, zo’n 26 miljard euro aan marktwaarde verloren. Vanaf medio april zal Boeing de productie van de 737 MAX verlagen van 52 toestellen per maand naar 42 vliegtuigen per maand.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button