AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Delta zet financieel sterk eerste kwartaal neer

Delta Air Lines heeft een financieel sterk eerste kwartaal neergezet met een netto-inkomen van 730 miljoen dollar (646,8 miljoen euro), zo meldt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

Omzet

Delta zag de omzet in de eerste drie maanden van dit jaar met 5 procent stijgen naar 10,47 miljard dollar (9,27 miljard euro). Na aftrek van alle kosten houdt de maatschappij daar 646,8 miljoen euro aan over, een stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar van 31 procent.

Delen

De werknemers van Delta delen in de winst van het bedrijf. In het eerste kwartaal van dit jaar kregen zij voor hun prestaties in 2018 een totaal van 1,15 miljard euro uitgekeerd.

Passagiers

Ook qua passagiersaantallen zette Delta een sterk eerste kwartaal neer. Zowel in de maand maart, als in de eerste drie maanden van dit jaar, vervoerde Delta een recordaantal passagiers. Namelijk 17,6 reizigers in maart en 45 miljoen reizigers in het eerste kwartaal, respectievelijk een stijging van 6,2 en 5,1 procent.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button