AirlinesFrequente reizigerKLMNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Jet Airways-vlucht naar Mumbai aan de grond in Amsterdam

Jet Airways-vlucht 9W231 van Amsterdam naar Mumbai die al had moeten vertrekken, staat nog aan de grond op Schiphol. De vlucht is geannuleerd, zo laat een woordvoerster van de maatschappij desgevraagd aan Up in the Sky weten.

Beslag 

Volgens nog niet bevestigde berichten is er beslag gelegd op het toestel door een schuldeiser. Het zou gaan om een dienstverlener in de vrachtsector. KLM-partner Jet Airways verkeert al geruime tijd in financiële moeilijkheden. 

Boeing 

In eerste instantie liet Jet Airways in reactie op de berichten weten dat de vlucht naar Mumbai ‘vertraagd was wegens operationele redenen’. Nu is de vlucht van de Boeing 777 gecanceld. Het wachten is op een nieuwe statement vanuit het hoofdkantoor van Jet in India. 

Passagiers 

Aan het eind van de middag Nederlandse tijd laat Jet Airways weten het te betreuren dat de vlucht is geannuleerd. “Om operationele redenen.” De Indiase maatschappij zegt bezig te zijn met het ‘onderbrengen’ van de passagiers die met vlucht 9W231 hadden moeten vertrekken. 

Londen

De woordvoerster laat weten dat 160 passagiers zijn omgeboekt op andere vluchten om in Mumbai te komen. “Op Jet-vluchten via Delhi, Bangalore en Londen.” Nog eens zo’n honderd reizigers zijn ondergebracht in hotels. 

Leasemaatschappijen 

Vorige week berichtte persbureau Reuters dat leasemaatschappijen geen heil zagen in het voorgestelde reddingsplan voor Jet Airways en hun toestellen uit de Indiase registers wilden halen om ze elders te kunnen inzetten. Naar verluidt zijn de Boeing 777’s eigendom van Jet, waardoor schuldeisers daar beslag op kunnen leggen.

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button