AirlinesEditors choiceNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Norwegian stelt levering Airbus-toestellen uit

Norwegian stelt de levering van verschillende Airbus-toestellen uit naar een nog onbekend tijdstip om zo de investeringskosten te verlagen, zo meldt de Noorse maatschappij.

Kosten

Norwegian stelt de leveringen van Airbus A320neo’s en A321LR’s, die voor dit- en komend jaar gepland stonden, uit naar een nog onbekend tijdstip. De reden hiervoor is om de investeringskosten de komende twee jaar met zo’n 570 miljoen dollar (505 miljoen euro) te verminderen.

Levering

Eerder dit jaar meldde Norwegian al dat ze twaalf Boeing 737 MAX-toestellen pas in 2023 en 2024 zouden laten leveren, in plaats van later dit jaar. Dat Norwegian de vliegtuigen op een later tijdstip laat leveren is een onderdeel van de bezuinigingsmaatregelen die de airline aan het doorvoeren is. 

Verlies

Norwegian kon in het afgelopen jaar geen winst optekenen, maar een nettoverlies van omgerekend 149,6 miljoen euro. Dat is in vergelijking met 2017 een afname van 19 procent. Toen bedroeg het nettoverlies 184,5 miljoen euro. De doorgevoerde bezuinigingen zijn nodig omdat Norwegian behoorlijk wat schulden uit heeft staan. Dat komt doordat de maatschappij in rap tempo groeit, de olieprijs afgelopen jaar flink steeg, de vloot afgelopen zomer niet volledig ingezet kon worden door problemen met de Rolls Royce-motoren van de Dreamliners, en de concurrentie van andere maatschappijen steeds groter wordt. 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close