AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Verliesgevend eerste kwartaal voor Aeromexico

Het eerste kwartaal van dit jaar blijkt voor Aeromexico verliesgevend te zijn. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de Mexicaanse luchtvaartmaatschappij.

Verlies

In de eerste drie maanden van dit jaar noteerde Aeromexico een nettoverlies van 1,3 miljard pesos (61,1 miljoen euro). De omzet steeg in vergelijking met het eerste kwartaal vorig jaar met 0,5 procent naar 16,4 miljard pesos (770,8 miljoen euro).

737 MAX

Ook Aeromexico had te maken met het de gevolgen van de Ethiopian Airlines-crash en moest hun zes Boeing 737 MAX 8’s aan de grond houden. Hierdoor daalde de capaciteit met 3 procent.

Rode cijfers

Vorig jaar dook Aeromexico dieper de rode cijfers in. In 2017 lag het verlies nog op omgerekend 3,16 miljoen euro, maar vorig jaar zag de airline het verlies oplopen naar 8,6 miljoen euro.

Actie

Aeromexico introduceerde in het begin van dit jaar een actie om meer passagiers in hun vliegtuigen te krijgen en Mexico als vakantiebestemming aantrekkelijker te maken. De maatschappij deed dat door Amerikanen met Mexicaanse roots korting te geven op hun vliegticket.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button