IncidentenMilitairNieuwsProfessional

Vermiste F-35 gecrasht in Stille Oceaan

De F-35 van de Japanse luchtmacht die dinsdag 9 april boven de stille oceaan van de radar verdween is daar ook gecrasht, zo meldt de Japanse luchtmacht.

Crash

De F-35 is volgens de Japanse luchtmacht neergestort in de Stille Oceaan voor de kust van het prefectuur Aomori in het noorden van Japan. De luchtmacht meldt dat naar aanleiding van gevonden brokstukken. De piloot, een man van in de 40, is nog niet gevonden.

Tweede

Het is de tweede crash van een F-35. Eind september 2018 stortte een F-35B neer van het Amerikaanse Marine Corps. Daarna werden wereldwijd alle F-35’s tijdelijk aan de grond gehouden en werden de brandstofleidingen extra gecontroleerd. Die eerste crash vond plaats bij de vliegbasis MCAS Beaufort in South Carolina.

Grond

Takeshi Iwaya, de Japanse minister van Defensie, heeft na dit incident ook besloten de resterende twaalf F-35’s aan de grond te houden. Er wordt onderzoek gedaan naar de crash.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button