NieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Duitsland bestelt drie A350-900’s voor regering

Duitsland bestelt deze maand bij Airbus drie A350-900’s voor de regering. Dat heeft het Duitse ministerie van Defensie bekendgemaakt.

A340

Op het moment heeft Duitsland de beschikking over twee A340-300’s, die worden op termijn vervangen. 

Levering

Voor de nieuwe toestellen wordt zo’n 1,2 miljard euro betaald. Het eerste toestel moet medio 2020 geleverd worden. De levering van de andere twee is voorzien voor 2022. “Als in 2022 de laatste twee geleverd worden, wordt de A340-300 vervangen”, aldus het ministerie.

Afstand 

“De A350-900 kan een afstand van 15.000 kilometer overbruggen en geldt als kerosinebesparend en geluidsarm.” De huidige A340’s worden gebruikt door bondskanselier Merkel en andere leden van de regering. De toestellen zijn regelmatig in het nieuws gekomen doordat ze met problemen aan de grond kwamen te staan. 

Vervanging

De Duitse overheid zou volgens het Duitse blad Der Spiegel dit jaar 25 miljoen euro vrijgemaakt om de vervanging van de A340’s in gang te zetten. De toestellen waarmee nu gevlogen wordt, zijn in 2009 en 2011 overgenomen van Lufthansa. Airbus bouwde de toestellen in 1999 en 2000. Het ministerie van Defensie wil mogelijk nog dit jaar de handtekeningen zetten voor de nieuwe vliegtuigen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close