Eindhoven AirportNieuwsNL nieuwsProfessionalVliegvelden

Eindhoven Airport ziet geringe groei in eerste kwartaal

Eindhoven Airport heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een geringe groei doorgemaakt, dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de Brabantse luchthaven.

Passagiers

Het aantal passagiers steeg van 1,24 miljoen vorig jaar, naar 1,28 miljoen in het afgelopen kwartaal. Dat is een stijging van 3 procent. ‘In het eerste kwartaal van 2018, ten opzichte van diezelfde periode in 2017, lag de passagiersgroei op 12 procent’, aldus Eindhoven Airport.

Vliegbewegingen

Het aantal vliegbewegingen is nagenoeg hetzelfde gebleven met een stijging van 0,1 procent. Dat komt neer op 8.211 vliegbewegingen in het eerste kwartaal van dit jaar tegenover 8.204 bewegingen vorig jaar. Een jaar eerder groeide het aantal vliegbewegingen ten opzichte van het eerste kwartaal in 2017 met 6%.

Bezettingsgraad

Volgens de Eindhovense luchthaven is de passagiersgroei een gevolg van een betere bezettingsgraad per vlucht. ‘De bezettingsgraad komt in de eerste drie maanden van 2019 uit op gemiddeld 164 passagiers per vlucht (eerste kwartaal  2018: gemiddeld 159 passagiers). Het aantal vliegbewegingen in het eerste kwartaal is iets lager dan de verwachting vanwege het eerder genomen besluit van Ryanair hun thuisbasis op Eindhoven Airport te sluiten. De andere luchtvaartmaatschappijen zullen vanaf het zomerseizoen deze vrijgekomen ruimte volledig invullen.’

Groeimatiging

Joost Meijs, algemeen directeur van Eindhoven Airport: “Uit de cijfers over de eerste drie maanden van dit jaar blijkt dat Eindhoven Airport invulling geeft aan de vorig jaar aangekondigde matiging van de groei in 2019 en 2020.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/