fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

JetBlue steekt in 2021 de Atlantische oceaan over

Na jaren van speculatie bij JetBlue over het wel of niet uitvoeren van trans-Atlantische vluchten is de knoop doorgehakt. JetBlue meldt dat het in 2021 naar Europa zal vliegen.

Londen

De eerste Europese bestemming voor JetBlue wordt Londen. Vanaf het New York JFK Airport en het Boston International Airport vliegt de Amerikaanse maatschappij met Airbus A321LR’s (Long Range) meerdere keren per dag tussen de Amerikaanse steden en de Engelse hoofdstad. Het is echter nog niet duidelijk naar welk Londens vliegveld JetBlue zal vliegen.

Airbus

Om de route naar Londen te kunnen uitvoeren moet JetBlue haar order bij Airbus aanpassen. De maatschappij heeft daar een bestelling voor A321’s uitstaan. Die bestelling is nu aangepast, en worden dertien vliegtuigen omgeruild voor de langeafstandsvariant; de A321LR.

JetBlue

JetBlue Airways is een Amerikaanse prijsvechter die in februari 2000 werd opgericht. De vloot bestaat uit 253 vliegtuigen waarvan 130 Airbus A320’s en 63 A321’s. Los van de Airbus-toestellen vliegt JetBlue ook nog met 60 Embraer E190’s.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button