AirlinesNieuwsProfessional

Lufthansa vliegt meer passagiers in minder volle vliegtuigen

Lufthansa en haar dochtermaatschappijen hebben in maart meer passagiers vervoerd in minder volle vliegtuigen, dat blijkt uit de maandcijfers van het Duitse luchtvaartconcern.

Passagiers

In maart vervoerden Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Eurowings en Brussels Airlines in totaal 11,27 miljoen reizigers, een stijging van 1,7 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De capaciteit steeg met 4,9 procent en de vraag naar vluchten met 4,1 procent. Dat resulteerde in een daling van 0,7 procentpunt qua bezettingsgraad. Door die daling zaten de vliegtuigen in maart voor 80,5 procent vol.

Eurowings

De low cost-maatschappij Eurowings zag het aantal passagiers met 2,1 procent dalen naar 2,59 miljoen reizigers. Brussels Airlines daarentegen zag van alle maatschappijen de grootste stijging in passagiersaantallen; namelijk 15,3 procent. Daarmee kwam het aantal vervoerde reizigers voor de Belgische maatschappij op 295.000.

Afrika

Het aantal passagiers dat op een vlucht naar het Midden-Oosten of Afrika stapten steeg in maart het meest, namelijk met 12,7 procent naar een half miljoen reizigers. Vluchten naar Azië waren minder populair dan vorig jaar en daalde met 0,9 procent naar 573.000 reizigers. Het aantal passagiers op vluchten binnen Europa lag op 6,39 miljoen, een stijging van 2,4 procent ten opzichte van maart vorig jaar.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/