fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Lufthansa vliegt meer passagiers in minder volle vliegtuigen

Lufthansa en haar dochtermaatschappijen hebben in maart meer passagiers vervoerd in minder volle vliegtuigen, dat blijkt uit de maandcijfers van het Duitse luchtvaartconcern.

Passagiers

In maart vervoerden Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Eurowings en Brussels Airlines in totaal 11,27 miljoen reizigers, een stijging van 1,7 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De capaciteit steeg met 4,9 procent en de vraag naar vluchten met 4,1 procent. Dat resulteerde in een daling van 0,7 procentpunt qua bezettingsgraad. Door die daling zaten de vliegtuigen in maart voor 80,5 procent vol.

Eurowings

De low cost-maatschappij Eurowings zag het aantal passagiers met 2,1 procent dalen naar 2,59 miljoen reizigers. Brussels Airlines daarentegen zag van alle maatschappijen de grootste stijging in passagiersaantallen; namelijk 15,3 procent. Daarmee kwam het aantal vervoerde reizigers voor de Belgische maatschappij op 295.000.

Afrika

Het aantal passagiers dat op een vlucht naar het Midden-Oosten of Afrika stapten steeg in maart het meest, namelijk met 12,7 procent naar een half miljoen reizigers. Vluchten naar Azië waren minder populair dan vorig jaar en daalde met 0,9 procent naar 573.000 reizigers. Het aantal passagiers op vluchten binnen Europa lag op 6,39 miljoen, een stijging van 2,4 procent ten opzichte van maart vorig jaar.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button