737 MAXAirlinesNieuwsProfessionalRoutes

Minder routes voor Icelandair door problemen MAX

Icelandair zal in de periode van 1 april tot 15 juni minder vluchten uitvoeren als gevolg van de problemen met de Boeing 737 MAX, zo meldt de IJslandse maatschappij.

Minder

De maatschappij meldt dat de frequentie van vluchten met 3,6 procent afneemt, wat gelijk staat aan het schrappen van zo’n 100 vluchten. ‘In de meeste gevallen gaat het om vluchten naar bestemmingen waar vaker op een dag naar gevlogen wordt’, aldus Icelandair.

Schrappen

Ook zal de airline de routes tussen IJsland en Cleveland in de Verenigde Staten en Halifax in Canada schrappen. ‘Dit is deels te wijten aan de opschorting van het Boeing 737 MAX-vliegtuig, maar ook vanwege een besluit om te focussen op routes waar meer vraag naar is.’

Boeing 767

Icelandair had al de plannen om twee Boeing 767’s te huren om het wegvallen van de 737 MAX op te vangen, maar zal nu ook een derde toestel huren, een Boeing 757-200 met ruimte voor 184 passagiers. De 757 zal van 15 mei tot eind september ingezet worden. De twee 767’s zullen vanaf medio april en begin mei tot eind september door Icelandair gebruikt worden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/