fbpx
737 MAXAirlinesNieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

Minder routes voor Icelandair door problemen MAX

Icelandair zal in de periode van 1 april tot 15 juni minder vluchten uitvoeren als gevolg van de problemen met de Boeing 737 MAX, zo meldt de IJslandse maatschappij.

Minder

De maatschappij meldt dat de frequentie van vluchten met 3,6 procent afneemt, wat gelijk staat aan het schrappen van zo’n 100 vluchten. ‘In de meeste gevallen gaat het om vluchten naar bestemmingen waar vaker op een dag naar gevlogen wordt’, aldus Icelandair.

Schrappen

Ook zal de airline de routes tussen IJsland en Cleveland in de Verenigde Staten en Halifax in Canada schrappen. ‘Dit is deels te wijten aan de opschorting van het Boeing 737 MAX-vliegtuig, maar ook vanwege een besluit om te focussen op routes waar meer vraag naar is.’

Boeing 767

Icelandair had al de plannen om twee Boeing 767’s te huren om het wegvallen van de 737 MAX op te vangen, maar zal nu ook een derde toestel huren, een Boeing 757-200 met ruimte voor 184 passagiers. De 757 zal van 15 mei tot eind september ingezet worden. De twee 767’s zullen vanaf medio april en begin mei tot eind september door Icelandair gebruikt worden.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button