AirlinesBelgiëEditors choiceFrequente reizigerNieuwsRoutesVliegvelden

Vliegveld Charleroi wordt Ryanair-hub

Het Brussels South Charleroi Airport (BSCA) is sinds 11 april een Ryanair-hub. Het is voor Ryanair-reizigers nu mogelijk om via de Belgische luchthaven over te stappen via de transit-zone, zo meldt het BSCA.

Overstappen

‘Na verschillende studies in het kader van de aanpassing van de infrastructuren van Brussels South Charleroi Airport is de luchthaven eindelijk klaar om zich open te stellen voor connecties. Voortaan kunnen de passagiers, terwijl ze wachten op een nieuwe vlucht naar een bestemming vanaf Charleroi, in de internationale zone blijven zonder zich zorgen te moeten maken over hun bagage’, aldus de luchthaven.

Ryanair

Via het BSCA kunnen reizigers nu, met één reservatie en bagage die automatisch naar de eindbestemming wordt gestuurd, op 27 verschillende Ryanair-routes stappen. Hieronder een overzicht.

Van

Malaga
Allicante
Athene
Milaan-Bergamo
Bologna
Bari
Budapest
Cagliari
Comiso
Faro
Gerona
Ibiza
Lissabon
Praag
Reus

Naar (via BSCA)

Pisa, Thessaloniki
Rome-Ciampino, Malta
Faro, Ibiza, Marseille, Turijn, Valencia
Gerona, Reus
Faro
Faro, Porto
Faro, Gerona
Lissabon
Warschau-Modlin
Krakau
Napels, Lamezia, Warschau-Modlin
Warschau-Modlin
Praag
Lamezia, Tenerife Zuid Airport
Thessaloniki

Analyses

Patrick Lambrechts, ad interim-ceo van het vliegveld, kondigt aan: “ons netwerk van meer dan 180 bestemmingen leent zich perfect voor connecties. Na verschillende analyses zijn we erin geslaagd het systeem van de aankomsten aan te passen om de reizigers de mogelijkheid te bieden om over te stappen via onze infrastructuren om zo een van onze bestemmingen te bereiken. Dankzij de aansluitende vluchten die worden aangeboden door Ryanair – via één enkele reservatie – hopen we heel wat passagiers te mogen verwelkomen op Brussels South Charleroi Airport en hen in staat te stellen om hun eindbestemming vlot en snel te bereiken.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close