fbpx
737 MAXNieuwsProfessionalVeiligheidVliegtuigen

Boeing voert 96 testvluchten uit met MAX-upgrade

Dennis Muilenberg, de ceo van Boeing heeft tijdens een presentatie verteld dat er 96 testvluchten zijn uitgevoerd met de upgrade van de Boeing 737 MAX.

Test

Tijdens een presentatie in de Amerikaanse stad Dallas vertelde Muilenberg dat Boeing 96 testvluchten heeft uitgevoerd met de upgrade in het besturingssysteem van de 737 MAX-toestellen. Muilenberg zelf nam ook plaats in een 737 tijdens zo’n testvlucht.

Certificering

‘In totaal is er iets meer dan 159 uur met de bijgewerkte software gevlogen. Het team zal de komende weken aanvullende test- en productievluchten uitvoeren, zodat we kunnen blijven aantonen dat we alle certificeringsvereisten hebben geïdentificeerd en daaraan hebben voldaan. We kijken uit naar het bereiken van de mijlpaal van de definitieve certificering van de MAX’, aldus Muilenberg.

Marktwaarde

Boeing heeft sinds het vliegverbod voor de 737 MAX zo’n 26 miljard dollar aan marktwaarde verloren. Dat heeft persbureau Reuters becijferd. Na de crash van het MAX-toestel van Ethiopian Airlines op 10 maart, volgde al snel een wereldwijd vliegverbod. Boeing besloot vervolgens de leveringen van het vliegtuig stop te zetten. Vrijdag maakte het bedrijf bekend dat de productie met ingang van medio april omlaag gaat van 52 naar 42 per maand. 

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button