AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutesVliegvelden

Icelandair ook vanuit Düsseldorf naar IJsland

Icelandair vliegt sinds 12 april ook vanuit de Duitse stad Düsseldorf naar IJsland, zo meldt Düsseldorf Airport.

Derde

Met Düsseldorf voegt Icelandair een derde luchthaven in de buurt van Nederland aan haar netwerk toe. De IJslandse maatschappij vliegt al vanaf Amsterdam en Brussel naar Reykjavik. Vanuit het Duitse vliegveld wordt er vier keer per week naar IJsland gevlogen.

757

Icelandair gebruikte op haar eerste vlucht naar Düsseldorf de Boeing 757 met een speciale livery van het noorderlicht. Normaal gezien zou de airline een Boeing 737 MAX op de route inzetten, maar door het aan de grond houden van die toestellen werd de iets grotere 757 gebruikt.

Schrappen

Gisteren liet Icelandair nog weten zo’n 100 vluchten te schrappen als gevolg van het aan de grond houden van de 737 MAX. Ook zal de airline de routes tussen IJsland en Cleveland in de Verenigde Staten en Halifax in Canada schrappen. ‘Dit is deels te wijten aan de opschorting van het Boeing 737 MAX-vliegtuig, maar ook vanwege een besluit om te focussen op routes waar meer vraag naar is’, aldus Icelandair.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button