fbpx
Air France-KLMAirlinesEditors choiceFrequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Jet Airways annuleert alle vluchten Schiphol – update

De Indiase partnermaatschappij van KLM, Jet Airways, heeft alle vluchten van en naar Schiphol, Londen en Parijs geannuleerd. Dat heeft een woordvoerder van de maatschappij aan Up in the Sky laten weten.

Annuleringen

De annuleringen betreffen in ieder geval vrijdag. Een vlucht die onderweg is vanuit Toronto, stopt nog wel op Schiphol en vliegt dan door naar Delhi. Een beslissing over de komende dagen wordt spoedig verwacht. De vlucht tussen Bangalore en Schiphol op zaterdag is geannuleerd. Jet Airways verkeert in financieel zwaar weer. KLM zei in een reactie op de recente ontwikkelingen ‘de situatie nauwlettend in de gaten te houden’.

Boeing 

Vluchten tussen Amsterdam en Toronto en Parijs naar Chennai worden sowieso gestaakt, aldus de woordvoerder. Afgelopen week werd een Boeing 777 van Jet Airways op Schiphol aan de ketting gelegd. Leasebedrijven hebben vliegtuigen weggehaald bij de maatschappij. Op dit moment heeft Jet nog maar de beschikking over dertien eigen toestellen; zes Boeing 737’s, vier ATR’s en slechts drie vliegtuigen voor de lange afstand, 777’s.

Air France-KLM

Jet Airways is partner van Air France-KLM en Delta Air Lines. De samenwerking tussen de partijen is goed voor zo’n 800.000 passagiers op jaarbasis op Schiphol. Begin 2016 verplaatste Jet haar hub van Brussel naar Schiphol. Recent zag Jet zich genoodzaakt steeds meer routes te schrappen, waaronder een vorig jaar geopende tussen Manchester en Mumbai.

Investeerders

Een consortium onder leiding van de Indiase staatsbank zou Jet Airways tijdelijk ‘in de lucht houden’, in afwachting van nieuwe investeerders. Het lijkt erop dat het consortium de maatschappij niet van de broodnodige financiële middelen heeft voorzien om toestellen in de lucht te kunnen houden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button