AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Qazaq Air neemt eerste eigen Q400 in ontvangst

De Kazachse luchtvaartmaatschappij Qazaq Air heeft de eerste eigen Bombardier Q400 in ontvangst genomen in Toronto, zo meldt de Canadese vliegtuigbouwer.

Eigen

De Bombardier Q400 is het eerste eigen vliegtuig van de maatschappij sinds de oprichting in 2015. Tot vandaag vloog het met drie gehuurde Q400’s. Eind 2017 plaatste Qazaq Air bij Bombardier een bestelling voor twee Q400’s, waarvan de eerste nu in ontvangst is genomen. Het prijskaartje wat toentertijd gemoeid ging met de deal bedroeg naar schatting 66,8 miljoen Amerikaanse dollar, toen omgerekend 56,8 miljoen euro.

Q400

Het toestel van Bombardier is een tweemotorig turboprop vliegtuig dat ruimte biedt aan maximaal 78 passagiers. De Q400 is 32,81 meter lang en heeft een spanwijdte van 28,4 meter. De kruissnelheid bedraagt 667 kilometer per uur en kan een maximale afstand van 2522 kilometer afleggen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/