fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Schiphol ziet meer passagiers in maart

In de maand maart zag Schiphol meer passagiers dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit de vervoerscijfers van de Amsterdamse luchthaven.

Meer

Schiphol zag afgelopen maand 1,3 procent meer passagiers dan vorig jaar in de luchthaven. Dat komt neer op een totaal van 5,6 miljoen reizigers in maart. ‘Het aantal reizigers die op Schiphol vertrokken of aankwamen nam toe met 5 procent, terwijl het aantal reizigers met een overstap afnam met 4,6 procent, vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Er kwamen gemiddeld grotere toestellen naar Schiphol (+3,7 stoelen extra) maar vanwege een wat lagere bezettingsgraad (-0,4 procent) kwamen er gemiddeld +2,4 reizigers extra per beweging op Schiphol’, aldus de luchthaven.

Oostenrijk

De Oostenrijkse skipistes waren in maart populair, want het aantal passagiers steeg op die routes met 25 procent. De luchthavens in Londen zagen 7,5 procent meer passagiers. Er reisden 3,9 miljoen mensen binnen Europa en 1,7 miljoen passagiers intercontinentaal. Het aantal vliegbewegingen op Schiphol nam met 0,7 procent af naar 39.785 bewegingen.

Vracht

Verder laat Schiphol weten dat ‘het aantal vrachtbewegingen deze maand afnam met 8,1 procent ten opzichte van maart 2018. De gemiddelde belading van vrachtvluchten bleef gelijk ten opzichte van maart vorig jaar en dankzij een toename van vracht in het ruim bij passagiersvluchten bleef de krimp in vrachtvolume beperkt tot 2,5 procent. In maart werd 144.787 ton aan vracht vervoerd.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button