737 MAXIndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Verlagen 737-productie helpt motorbouwer achterstand wegwerken

Doordat Boeing de productie van de 737 MAX-toestellen heeft verlaagd, kan motorbouwer CFM de achterstand van leveringen wegwerken, zo meldt Aviation Week op basis van een gesprek met Kris Sheppard, de internationale programmadirecteur van CFM.

Achterstand

CFM heeft een achterstand opgebouwd in de leveringen van de LEAP-1B motoren voor de Boeing 737’s. Nu Boeing heeft besloten de productie van de MAX-vliegtuigen te verlagen van 52 naar 42 stuks per maand, kan de motorbouwer de achterstand wegwerken.

Wegwerken

Sheppard laat weten dat het productietempo van de 1B-motoren hetzelfde blijft, waardoor hij verwacht de achterstand binnen 3 tot 4 weken weg te kunnen werken.

Omlaag

De productie gaat half april omlaag van 52 naar 42 stuks per maand. Volgens Dennis Muilenburg, topman van Boeing, is dit aantal gekozen om zo voldoende werkgelegenheid te blijven bieden en tegelijk de ruimte te hebben om verbeteringen door te voeren aan het toestel en de productieprocessen. Het plan was eerder om de productie vanaf begin juni juist te verhogen naar 57 toestellen per maand. Wat het besluit van Boeing betekent voor de continuïteit in de productie als de MAX weer de lucht in gaat, is nog onduidelijk.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/