IndustrieJet AirwaysNieuws

Etihad neemt Jet slots over op Heathrow

De slots die nodig zijn voor de drie dagelijkse vluchten van Jet Airways op London Heathrow gaan naar Etihad. Dat blijkt uit een document op de website van de slotcoördinator van het Verenigd Koninkrijk.

Etihad

De aanvraag voor de wissel is vrijdag binnengekomen. Het betreft slots voor twee dagelijkse vluchten naar Mumbai en één naar Delhi. Etihad neemt de slots over per 28 april en vliegt naar de hub in Abu Dhabi.

Delta

De slots waren ooit van Jet en werden in 2013 verkocht en teruggeleased door de Indiase maatschappij. Het vierde slotpaar dat Jet op de grootste luchthaven van Europa had, gingen op 31 maart al naar Delta. De Amerikanen voeren er nu vluchten naar Detroit op uit.

Druk

Etihad heeft momenteel 20 vluchten per week naar Heathrow. Het is nog maar de vraag of de maatschappij de Jet-slots zal invullen. In het boekingssysteem is nog geen nieuwe vlucht te vinden. Etihad kan besluiten de slots te leasen of verkopen. Of het kan de slots gebruiken als drukmiddel een goede deal met Jet te sluiten in een overname.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button