IndustrieNieuwsProfessionalVliegvelden

Lufthansa verliest zaak indirecte staatssteun Ryanair

Lufthansa heeft een rechtszaak verloren waarin ze wilden dat de staatssteun aan Frankfurt-Hahn airport zou worden teruggedraaid. Alleen Ryanair zou van die steun profiteren.

Schade

Het Europese Hof in Luxemburg wees de klacht van Lufthansa van de hand. De Duitse maatschappij kon niet (voldoende) aantonen dat het financiële schade zou lijden of marktaandeel zou verliezen.

Ryanair

Alleen Ryanair en Wizz Air gebruiken het vliegveld voor passagiersvluchten. Met name Ryanair zou te lage landingsgelden betalen. Sinds 2014 is er 49 miljoen euro subsidie naar het vliegveld gegaan. Daar profiteert Ryanair dus van, aldus Lufthansa.

Chinees

Het Chinese HNA group heeft in 2017 het vliegveld gekocht met een aandeel van 82,5 procent. De rest van de aandelen is in handen van de Duitse deelstaat Hesse. HNA ontving 25 miljoen subsidie om het op te knappen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close