IncidentenNieuwsVliegvelden

Drie doden bij vliegtuigcrash Nepal

Op de Nepalese luchthaven Tenzing-Hillary Airport in Lukla zijn zaterdag drie personen om het leven gekomen tijdens een vliegtuigongeluk. Een toestel van Summit Air botste tijdens de take-off op een geparkeerde helikopter van Manang Air.

De copiloot van het Summit Air-vliegtuig en twee personen op de grond kwamen om het leven. Ten minste vier personen raakten gewond. Zij zijn overgevlogen naar een ziekenhuis in de nabijgelegen hoofdstad Kathmandu. Aan boord van het vliegtuig waren geen passagiers. 

De luchthaven staat bekend om de sterk aflopende landingsbaan van 12 bijna procent en een lengte van ruim 500 meter, gelegen op een bergwand nabij de Mount Everest. Het vliegveld ligt op een hoogte van 2845 meter. Landen en opstijgen is daardoor vaak een uitdaging voor piloten. Het vliegtuig zou voor het opstijgen de verkeerde afslag hebben genomen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close