fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Routes die Jet staakt worden opgevuld

Jet Airways heeft veel routes opgeschort. Andere Indiase maatschappijen stappen snel in de gaten van het internationale netwerk.

Klein deel

Veel leasemaatschappijen hebben toestellen teruggehaald, waardoor Jet Airways slechts een klein deel van het netwerk nog kan bedienen. Dit weekend voert de maatschappij slechts 50 vluchten uit, met ongeveer zeven toestellen. In hoogtijdagen vloog Jet met zo’n 120 vliegtuigen.

IndiGo

Lowcostcarrier IndiGo plant vluchten op een aantal ex-Jet Airwaysroutes. Vanaf juni vliegt de maatschappij vanaf Mumbai en Delhi naar Abu Dhabi, ooit een overstap vliegveld voor de combinatie Jet-Etihad. Ook de route naar Jeddah, Saudi-Arabië vult IndiGo in; vanaf juni.

Vistara

Vistara is voor 51 procent eigendom van Tata. Tata was de gehoopte overnamekandidaat voor Jet. Vooralsnog lijkt er geen interesse te zijn om het Jet-netwerk te knopen aan Vistara. Laatstgenoemde maatschappij heeft sinds maart twintig toestellen in de vloot. Daarmee voldoet het aan de Indiase eis om internationaal te mogen vliegen en heeft Jet dus niet nodig voor internationaal verkeer. De eerste internationale route die het opent wordt Mumbai naar Colombo, Sri Lanka.

Gister werd bekend dat Etihad de slots van Jet op Heathrow overneemt.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button