fbpx
InnovatieLiefhebberNieuwsVliegtuigen

’s Werelds grootste vliegtuig voor het eerst de lucht in

Het grootste vliegtuig ter wereld, gemeten naar vleugellengte, is zaterdag voor de eerste keer opgestegen voor een testvlucht in de Mojavewoestijn in Californië. Het toestel, gebouwd door Stratolaunch, wordt de komende tijd getest.

Satellieten
Met het vliegtuig moeten in de toekomst satellieten gelanceerd worden, zo is de ambitie van Microsoft medeoprichter Paul Allen. Dit zou volgens de ontwikkelaars goedkoper zijn dan een raketlancering vanaf de grond. Na een afstand te vliegen van zo’n tien kilometer, moet de satelliet de ruimte in worden gelanceerd. 

Testvlucht
Het zesmotorige toestel heeft een spanwijdte van 117 meter. Tijdens de eerste twee uur durende testvlucht werd een vlieghoogte van bijna 15.000 voet bereikt (4.572 meter). Het vliegtuig had een maximumsnelheid van 274 kilometer per uur.

Allen richtte Stratolaunch in 2011 op. In 2020 moet de eerste raket gelanceerd worden.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button