LiefhebberNaast het nieuwsRoutesVliegvelden

Top 10: drukste vliegroutes ter wereld

Vandaag een overzicht van de tien drukste internationale vliegroutes voor commercieel verkeer. De ranking is gebaseerd op het aantal passagiersvliegtuigen tussen twee luchthavens in de periode maart 2018 tot en met februari 2019.

Top 10
De top 10 laat zien dat het grootste deel van de drukke routes te vinden is in Azië. Vanuit Hongkong worden drie verbindingen uit de lijst onderhouden, naar Shanghai, Seoul en Taipei. De drukste route ter wereld is Kuala Lumpur – Singapore, met in de periode 30.187 vluchten. Europa komt niet voor onder de tien hoogste noteringen. New York – Toronto behoort ondanks de geringe onderlinge afstand als enige Noord-Amerikaanse route in de lijst.

Bekijk hier de volledige ranking:
10. Dubai – Farwaniya, 14.581
09. Bangkok- Singapore, 14.698
08. Hongkong – Seoul, 15.770
07. New York – Toronto, 17.038
06. Seoul – Osaka, 19.711
05. Jakarta – Kuala Lumpur, 19.741
04. Hongkong – Shanghai, 20.678
03. Jakarta – Singapore, 27.046
02. Hongkong – Taipei, 28.447
01. Kuala Lumpur – Singapore, 30.187

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close