Air France-KLMFrequente reizigerJet AirwaysKLMNieuwsNL nieuws

Air France en KLM gestopt met verkoop tickets Jet Airways

Air France en KLM verkopen geen tickets meer van de Indiase partner Jet Airways via hun kanalen. Dat bevestigt een woordvoerder van KLM desgevraagd.

Tickets

“Ook worden geen tickets van Air France en KLM meer verkocht door Jet Airways”, aldus de zegsman. Tickets die al geboekt zijn, worden ‘gerespecteerd en omgeboekt’. 

Partnerschap

Eind november 2017 gingen Jet Airways en Air France-KLM een joint venture aan. “Een baanbrekend partnerschap”, noemde KLM-topman Pieter Elbers dat destijds. Een jaar eerder had Jet haar Europese hub verplaatst van Brussel naar Amsterdam. 

Mumbai

Toen sloten zowel KLM als Delta Air Lines codeshare-overeenkomsten af voor de routes tussen Amsterdam, Mumbai, Delhi en Toronto. KLM introduceerde in de winter van 2017 ook een directe route naar Mumbai. KLM vloog al op Delhi. Jet Airways voegde Bangalore toe aan het schema naar Schiphol.

Bestemmingen 

Jet Airways verkeerde al langere tijd in financiële moeilijkheden, maar de afgelopen weken gaat het hard. Bestemmingen worden al dan niet tijdelijk geschrapt. In ieder geval tot en met donderdag zijn er geen Jet-vluchten tussen India en de thuishavens van partners Air France en KLM. 

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close