fbpx
Air France-KLMFinancieelFrequente reizigersKLMNieuwsNL Nieuws

Air France en KLM gestopt met verkoop tickets Jet Airways

Air France en KLM verkopen geen tickets meer van de Indiase partner Jet Airways via hun kanalen. Dat bevestigt een woordvoerder van KLM desgevraagd.

Tickets

“Ook worden geen tickets van Air France en KLM meer verkocht door Jet Airways”, aldus de zegsman. Tickets die al geboekt zijn, worden ‘gerespecteerd en omgeboekt’. 

Partnerschap

Eind november 2017 gingen Jet Airways en Air France-KLM een joint venture aan. “Een baanbrekend partnerschap”, noemde KLM-topman Pieter Elbers dat destijds. Een jaar eerder had Jet haar Europese hub verplaatst van Brussel naar Amsterdam. 

Mumbai

Toen sloten zowel KLM als Delta Air Lines codeshare-overeenkomsten af voor de routes tussen Amsterdam, Mumbai, Delhi en Toronto. KLM introduceerde in de winter van 2017 ook een directe route naar Mumbai. KLM vloog al op Delhi. Jet Airways voegde Bangalore toe aan het schema naar Schiphol.

Bestemmingen 

Jet Airways verkeerde al langere tijd in financiële moeilijkheden, maar de afgelopen weken gaat het hard. Bestemmingen worden al dan niet tijdelijk geschrapt. In ieder geval tot en met donderdag zijn er geen Jet-vluchten tussen India en de thuishavens van partners Air France en KLM. 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button