AirlinesFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsSchiphol AirportVliegtuigtype & -bouwer

China Eastern met A350 op Schiphol

China Eastern vliegt vanaf deze week met de A350 tussen Shanghai en Schiphol. De eerste landde vandaag om 6:05 uur op Schiphol.

Capaciteit

De A350-900 vervangt de A330-200 die China Eastern tot dusver inzette. Met de inzet van de A350 wordt de capaciteit op de route vergroot. De A350 biedt plaats aan 288 passagiers, bij de A330 zijn dat 232. De A350 heeft 216 stoelen in economy, 32 in business en vier in premium business. China Eastern heeft in totaal 22 A350-900’s besteld.

KLM

De KLM-partner vliegt vier keer per week tussen thuisbasis Shanghai en Amsterdam. Begin dit jaar werd de samenwerking tussen China Eastern en Air France-KLM uitgebreid. In eerste instantie was China Eastern een partner van Air France; KLM sloot zich in 2016 aan bij de samenwerking. 

SkyTeam

In 2017 nam China Eastern, net als Delta Air Lines, een belang in Air France-KLM van 8,8 procent. De airlines zijn alle vier lid van het SkyTeam. 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button